Αν αγαπάς την κολοκυθόσουπα ξέρω πως το χειμώνα πρωταγωνιστεί στο τραπέζι σου! Σου έχω συνταγή για να την απογειώσεις!
Υλικά για 6 μερίδες:
1 κιλό σάρκα καθαρισμένη από πορτοκαλί κολοκύθα (butter squash)
2 μέτρια καρότα
1 πράσο
2/3 φλ. πουρέ κάστανο
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1/4 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. γιαούρτι ανά πιάτο
λίγο φρυγανισμένο ψωμί ολικής
ωμό ελαιόλαδο
φρέσκο ροζ & μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια περίπου 5-6 εκ. για 35 λεπτά.
Βήμα 2: Σε κατσαρόλα σωτάρουμε το πράσο με το καρότο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ψημένη κολοκύθα. Βήμα 3: Σκεπάζουμε με νερό (ή ζωμό) τα λαχανικά ίσα ίσα να καλύπτονται. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 35 λεπτά ακόμα.
Βήμα 4: Στο χρόνο αυτό μπορούμε να φτιάξουμε δικά μας κρουτόν. Εγώ έψησα ψωμάκι ολικής σε λεπτά φετάκια που πριν τα είχα πασπαλίσει με λίγο ελαιόλαδο τρούφας, πιπέρι ροζ κι αλάτι.
Βήμα 5: Αφού βράσει η σούπα μας προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου και βράζουμε άλλα 5-10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ με το ραβδομπλεντερ!
Βήμα 6: Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, γιαούρτι και το φρυγανισμένο ψωμάκι!
Η μυρωδιά της είναι φανταστική και η γεύση της ιδιαίτερη και ξεχωριστή από τις συνηθισμένες κολοκυθόσουπες καθώς τα μπαχαρικά και το κάστανο δίνουν άλλη νότα στη σούπα μας!
Καλή σας επιτυχία!