Υλικά:
- 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
- 3 καρότα (1 σε φέτες & 2 τριμμένα)
- 1 μεσαίο λάχανο σε κύβους
- 1 κούπα κολοκύθα σε κυβάκια
- 1 κιλό κρέας σε κύβους
- 3 κ.σ. Λάδι
- 1 φλ. νυχάκι ρύζι
- Αλατi,πιπέρι
- 2 κούπες βραστό νερό
Υλικά για το αυγολέμονο:
- 2 αυγά
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε και σοτάρουμε στο λαδάκι διαδοχικά προσθέτοντας και ξεκινώντας από το κρεμμύδι, το καρότο, το κρέας, την κολοκύθα & το λάχανο (η διαδικασία μέχρι να πέσει το λάχανο θέλει περίπου 20-30 λεπτά).
- Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 2 κούπες βραστό νερό και το αφήνω να βράσει για μισή ώρα.
- Βάζω το ρύζι και αν χρειαστεί προσθέτω νερό.
- Σκεπάζουμε και βράζουμε για αλλά 25-30 λεπτά.
- Αποσύρω από τη φωτιά να πέσει η θερμοκρασία και ξεκινάω το αυγολέμονο.
- Χτυπάω πρώτα τα ασπράδια και αφού ασπρίσουν βάζω κρόκους και μετά το χυμό λεμόνι.
- Βάζω σιγά σιγά το ζεστό ζωμό του φαγητού στο αυγολέμονο και έπειτα το ρίχνω στο φαγητό και αναδεύω γρήγορα.
Σερβίρω!