Υλικά :
1 κιλό κολοκυθάκια
αλάτι, πιπέρι
1κγ δυόσμο αποξηραμένο
4 αυγά
300γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
200 γρ τυρί κίτρινο 5%
100γρ ελαιόλαδο
300γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
300γρ αλεύρι φαγόπυρου
100γρ αλεύρι ολικής ή Zέας
1κγ μπείκιν πάουντερ
Για το ταψί
20 γρ φρυγανιά τριμμένη
1κσ ελαιόλαδο
Ψήνω στους 180 για 45-50 λεπτά στον αέρα
Οδηγίες:
Τρίβω το κολοκυθάκι μου, βάζω λίγο αλάτι και το αφήνω να ξεκουραστεί
στύβω το κολοκυθάκι στις χούφτες μου ή με μια πετσέτα να βγάλει όλα του τα υγρά,
Σε ένα μπόλ προσθέτω το αλεύρι, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τη φέτα, τυρί κίτρινο, πιπέρι, και δυόσμο (καλύτερα φρέσκο),
προσθέτω και το κολοκυθάκι για να ολοκληρώσω την ζύμη μου.
Βάζω σε ένα πιρέξ βάζω ελαιόλαδο, το απλώνω να πάει παντού και τριμμένη φρυγανιά ή σιμιγδάλι ή χοντρό καλαμποκάλευρο.
Στρώνουμε την ζύμη μας και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40-50 λεπτά
μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.