Αυτό το όσπριο είναι σε πολύ κόσμο άγνωστο! Σε αρκετά χωριά είναι γνωστό εκτός από ροβίτσα και ως ψιλοφάσουλα. Είναι μικρά φασολάκια σε μέγεθος φακής με γεύση κοντινή στα μαυρομάτικα φασόλια και την φακή. Βράζουν στα 20 λεπτά και είναι τέλεια για σαλάτα. Δε χρειάζεται μούλιασμα όπως άλλα όσπρια και είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης για χορτοφάγους! Η δίκη μας πρόταση:
Υλικά:
1 κούπα ροβίτσα βρασμένη
1 μικρό αγγουράκι
2 φέτες γαλοπούλα
2 τυράκια τρίγωνα χαμηλών λιπαρών
3 ντοματίνια
1/3 πράσινη πιπεριά
1 κ.σ μηλόξυδο
1 κ.σ. Παρθένο ελαιόλαδο
φρέσκο πιπέρι κ λίγο αλάτι