Για 8 μερίδες θα χρειαστείς
4 μπούτια κοτόπουλο
3 καρότα
3 κολοκύθια
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 μικρό σέλερι
1 κύβο λαχανικών
1-2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κγ αλάτι
1 κγ πιπέρι
1 κγ κουρκουμά
150 γρ ρύζι ή ζυμαρικό εγώ έβαλα πολύ μικρό κοχυλάκι
(Αν βρείτε καρότα μαζί με το πράσινο μέρος να τα πάρετε καθώς το φύλλο τα καρότα είναι ιδιαίτερα δυναμωτικό)
Για το αυγολέμονο
2 μεγάλα Αυγά
Χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζω τα μπούτια με τουλάχιστον 4 λίτρα νερό για 45 λεπτά μαζί με τον κύβο λαχανικών.
Αποσύρω από τη φωτιά κ βγάζω τα μπούτια με τη τρυπητή κουτάλα κ τα αφήνω στην άκρη να παγώσουν για τα ξεκοκαλίσω.
Στο χρόνο που βράζει το κοτόπουλο προετοιμάζω τα λαχανικά μου. Τα πλένω καλά και τα κόβω πολύ μικρά κυβάκια.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο κ σωτάρω διαδοχικά το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο, το κολοκύθι. Προσθέτω τα μπαχαρικα μου και με μια κουταλα βάζω ζωμό κότας που έχω από το βράσιμο μέχρι να καλυφθεί διπλάσιος όγκος από αυτός των λαχανικών και αφήνω να βράσουν για 20 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο ξεκοκαλίζω τα μπούτια πετώντας τη πέτσα & τα Κόκκαλα & μαδάω το κοτόπουλο.
Στη κατσαρόλα που βράσουν τα λαχανικά προσθέτω και το κοτόπουλο & έξτρα ζωμό (να είναι διπλάσιος ο όγκος του υγρού από τα υλικά) και αφήνω για 5 λεπτάκια & έπειτα προσθέτω τον υδατάνθρακα μας. Και βράζω λίγο λιγότερο από το αναγραφόμενο καθώς θα συνεχίσει ο βρασμός & αφού αποσύρω από τη φωτιά. Πχ το κοχυλακι έλεγε 7-9 λεπτά εγώ στα 6-7 απέσυρα από τη φωτιά.
Κάνω το αυγολέμονο μου & σερβίρω με έξτρα φρεσκοκομμένο πιπέρι.
Τρώγεται υπέροχα & χωρίς αυγολέμονο απλά με λίγο λεμονάκι.
& αν ακολουθείς Διατροφή χαμηλή σε άμυλο μπορείς να μη βάλεις καθόλου υδατάνθρακα.
(Αν κ εδώ βγαίνει 20 γρ ανα μερίδα)
Επίσης μη βάλεις έξτρα ελαιόλαδο καθώς τα μπούτια βγάζουν αρκετή λιπαρότητα στο ζωμό τους.