Υλικά:
- 500 γρ μανιτάρια portobello
- 4-5 μεγάλα πράσα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 καρότα
- 300 γρ τυρί light
- 1 γιαούρτι
- 200 γρ cottage
- 2 αυγά
- Αλάτι,πιπέρι 1 φλ. λάδι
- 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
Εκτέλεση:
- Στο μισό ελαιόλαδο σοτάρω τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, αφού μαραθούν προσθέτω τα μανιτάρια και τα καρότα. Όταν μαλακώσουν και απορροφηθούν όλα τα υγρά των λαχανικών αλατοπιπερωνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτω το γιαούρτι, το cottage και το τριμμένο τυρί.
- Έπειτα προσθέτω τα αυγά και αναδεύω γρήγορα να μην κόψει το αυγό.
- Αφήνω 1 φύλλο να στεγνώσει στο πάγκο και το βάζω σπασμένο στη ζύμη μου.
- Βάζω τα μισά φύλλα τσαλακωτά σε λαδωμένο ταψάκι & πιτσιλάω με ελαιόλαδο.
- Αδειάζω τη γέμιση και βάζω τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα και πάλι λαδώνω πιτσιλωτά.
- Χαράζω τη πίτα μου σε κομμάτια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα και πάνω κάτω για 50 λεπτά.
- Αφήνω 15 λεπτά και μετά κόβω!
Περίπου 420 θερμίδες το κομμάτι