Είναι ένα γλυκάκι εύκολο, γρήγορο, απολαυστικότατο αλλά ταυτόχρονα υγιεινό! Την περίοδο της νηστείας βλέπω σχεδόν σε όλες τις ιστοσελίες διάφορες παραλλαγές της. Αυτή είναι η δική μου συνταγή, έτσι όπως την πρωτοέφτιαξα «με το μάτι» πριν χρόνια αλλά τώρα τη μέτρησα για να σας βγει τέλεια!
Υλικά:
1,5 αβοκάντο μεσαίου μεγέθους ώριμο (αν είναι τόσο μεγάλο που δεν το αγκαλιάζει η παλάμη σας, θέλετε ένα)
1 ώριμη μπανάνα
2 κ.γ. σιρόπι αγαύης (ή μέλι)
2 κ.γ. κακάο γάλακτος με 0% ζάχαρη (πχ με στέβια ή ερυθριτόλη ή κακάο bitter κλασικό)
1 κ.γ. φυστικοβουτυρο ολικής χωρίς ζάχαρη
2 κ.γ. αμύγδαλο φιλέ με κολοκυθοσπορο (ή ό,τι ξηρούς καρπούς θέλετε για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Απλώς λιώνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες!
Απλό γλυκάκι τέλειο για vegans, για νηστεία, για παιδιά, ή για όλους όσους προσέχουν τη διατροφή τους! Τέλειο για όλους βασικά και πραγματικά έτοιμο μέσα σε 3 λεπτά.
Είναι εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών, βιταμίνης Ε και καλών υδατανθράκων. Απλώς επειδή έχει αρκετές θερμίδες το μοιράζουμε το μείγμα σε τρεις δόσεις γιατί αλλιώς είναι τόσο νόστιμο που τρώγεται με το κουτάλι όλο από το μούλτι!