Αν σου αρέσει και σένα η φάβα και θες μια παραλλαγή της σου έχω ετοιμάσει μια ιδιαίτερη συνταγή!
Για τη «φάβα» κόκκινης φακής θα χρειαστείς:
- 500 γρ κόκκινη φακή
- 3 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1κγ αλάτι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γλ πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Λίγο χοντρό αλάτι
- Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
- ελάχιστη ρίγανη
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε καλά τη φακή μας σε ένα σουρωτήρι μέχρι να βγει αρκετά διάφανο το νερό.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό να πάρει βράση και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
- Αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η φακή.
- Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και μπλεντάρουμε.
- Σερβίρουμε με τα υλικά σερβιρίσματος και έχουμε το τέλειο συνοδευτικό για ψαράκι ή θαλασσινό.
Καλή απόλαυση !