Καταλαβαίνω πως το όνομα θα παραξένευε τους περισσότερους αλλά πράγματι το σπανάκι ταιριάζει φανταστικά στα smoothies και στα smoothie bowls! Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και χλωροφύλλη, εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, Κ, C, συμπλέγματος Β, καθώς και σιδήρου, φυλλικού οξέος, φυτικών ινών και πολλών ακόμα μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Στο πρωινό μπορεί να ενταχθεί ωμό, είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο.
Υλικά:
1 φλ. γάλα καρύδας
1 φλ. φράουλες
1/4 μπανάνας
1 παγάκι συμπυκνωμένο σπανάκι ή 1/2 φλ. φρέσκο σπανάκι
1 σφηνάκι σπιτική πραλίνα κακάο χωρίς ζάχαρη
Και για το σερβίρισμα:
1/2 κ.γ. chia
1 κ.γ. αμύγδαλο φιλέ
1 κ.γ. καρύδα τριμμένη χωρίς ζάχαρη
Η διαδικασία είναι πανεύκολη:
Έχουμε βάλει αποβραδίς τα φρούτα στην κατάψυξη και την επόμενη μέρα τα χτυπάμε όλα μαζί!
Στολίζουμε το μπολ μας με ό,τι και όπως θέλουμε και το απολαμβάνουμε!