Είσαι κι εσύ λάτρης του κοτόπουλου σε οποιαδήποτε μορφή του;
Σου έχω την πιο νόστιμη συνταγή, που συνδυάζει κοτόπουλο με λαχανικά και θα σε κάνει να ξετρελαθείς!
Υλικά:
- 4 κούπες φρέσκα φύλλα σπανάκι (500γρ.)
- 1 πράσσο
- 1 κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 1 κουπα μανιταρια portobello
- 1 ζωμό κοτόπουλο
- 1 φλ. νερό προαιρετικά
- Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια 4 εκατοστών και το ψήνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια το σκόρδο, το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι. Αφού μαραθούν λίγο προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πράσο και τη μουστάρδα.
- Έπειτα βάζουμε το σπανάκι και αφού πέσει προσθέτουμε τον άνηθο, το ζωμό, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
- Αν το σπανάκι μας δεν βγάλει αρκετό ζουμάκι προσθέτουμε 1 φλ. νερό.
- Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά με καπάκι για 20 λεπτά και χωρίς καπάκι για άλλα 15.
- Σερβίρουμε με φρέσκο χυμό λεμόνι, φρέσκο πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο και τυρί λευκό χαμηλών λιπαρών.