Θα χρειαστείς
6 πράσα
1 ξανθό μεγάλο κρεμμύδι
2 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κ.σ. Άνηθος
2 κ.σ. Μαϊντανός
4 κ.σ. Ρύζι νυχάκι
4 κ.σ. Διατροφική μαγιά
1 κγ αλάτι
1 κγ πιπέρι
1/2 φλ λάδι
4 φύλλα χωριάτικα
Λίγο λάδι για τα φύλλα
Πλένουμε καλά καλά τα πράσα μας και τα μουλιαζουμε σε νερό με ξύδι καθώς έχουν πάντα αρκετό κρυφό χώμα.
Κόβουμε τα πράσα λεπτές ροδέλες τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το λαδακι μέχρι να μαλακώσουν. Εδώ είναι το πιο χρονοβόρο μέρος αυτής της συνταγής. Θέλει μεσαία φωτιά να μην αρπάξουν τα κρεμμύδια αλλά να μαλακώσουν & να καραμελωσουν αργά.
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βράζω σε λίγο νερό το ρύζι.
Αφού μαραθούν τα λαχανικά βγάζω τη κατσαρόλα από τη φωτιά & προσθέτω το ρύζι & όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Στρώνω σε πυρεξ 2 φύλα χωριάτικα κάτω με ψέκασμα ενδιάμεσα λαδακι βάζω όλο το περιεχόμενο κ σκεπάζω με αλλά δυο φύλλα.
Λαδώνω χαράζω & ψήνω για μια ώρα στον αέρα πάνω κάτω.