Σας έχω λατρεμένο φαγητό που είναι η πιο light εκδοχή από τα παπουτσάκια!
Υλικά για 4 άτομα:
Για τον κιμά:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 συσκευασία χυμός ντομάτας
1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ
1 μικρό κρεμμύδι
1 κίτρινη πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μαϊντανός κατά βούληση
Λίγο σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβος λαχανικών
Λίγη κανέλα
Αλάτι-πιπέρι
2 μεγάλες μελιτζάνες
150 γρ. ανθότυρο και 4 κ.σ. γκούντα light για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες του ενός εκατοστού.
Βήμα 2: Ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας με λίγο λαδάκι και αλατοπίπερο στο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, όσο δηλαδή χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τον κιμά!
Βήμα 3: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις πιπεριές και τον κιμά με λίγο νεράκι.
Βήμα 4: Προσθέτουμε την ντομάτα, τον κύβο και τα μπαχαρικά και μυρωδικά.
Βήμα 5: Όταν πάρει βράση, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά.
Βήμα 6: Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Βήμα 7: Απλώνουμε τον κιμά πάνω από τις μελιτζάνες που έχουμε ψήσει (πετάμε το περιττό λάδι από το ταψί αν έχουν βγάλει οι μελιτζάνες στο ψήσιμο).
Βήμα 8: Ψήνουμε για αλλά 10-15 λεπτά.
Βήμα 9: Σερβίρουμε με τα τυριά της αρεσκείας μας.
Είναι πανεύκολο, νόστιμο, γρήγορο και ελαφρύ! Θυμίζει σπιτικό φαΐ χωρίς τα λιπαρά που θα έβαζε η μαμά!
Καλή σας όρεξη!