Σας έχω τέλεια σάλτσα που συνοδεύει φοβερά τα πιάτα με θαλασσινά, όπως οι γαρίδες, ο σολομός κι ο τόνος αλλά είναι κι εξαιρετικό ντιπ για τα λαχανικά σας ή άλειμμα για το ψωμί ή τη φρυγανιά για ένα χορταστικό κι απολαυστικό πρωινό ή brunch σπιτικό!
Υλικά για 4 μερίδες (2 σαλάτες ή 4 τοστ σολομού ή 4 ντιπάκια λαχανικών):
4 κ.σ μεγάλες στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι 2% λιπαρών
1 κ.σ. τυρί κρέμα ελαφριά σε λιπαρά ή sour cream
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μηλόξυδο
1-2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 κ.γ. μουστάρδα
Πιπέρι και λίγο αλάτι
(Προαιρετικά σκόρδο σε σκόνη ή φρέσκο)
Είναι υπόθεση τριών λεπτών, απλώς ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά!
Εμένα μου αρέσει να μένει και λίγο στο ψυγείο για να βγουν όλα τα αρώματα του ανήθου στο γιαούρτι!
Ορίστε και 2 προτάσεις σεβιρίσματος από εμένα:
Α. Τοστ για πλούσιο πρωινό ή brunch σπιτικό
Εγώ αγαπώ τον σολομό σε όλες του τις εκδοχές για αυτό όταν υπάρχει στο ψυγείο καπνιστός δεν μπορώ να αντισταθώ ακόμα και στο πρωινό!
Υλικά:
Ψωμάκι ολικής πολύσπορο
Σάλτσα γιαουρτιού αρωματισμένη με άνηθο
1 κ.σ. αβοκάντο
Λεμονάκι
30 γρ. σολομός καπνιστός
2 ντοματίνια
Αλατοπίπερο
Β. Πολυσαλάτα με τόνο και σολομό
Σε περίπτωση που δε σας έχει πείσει η εικόνα, σας γράφω και τα βήματα. Σίγουρα θα σας πείσει η γεύση!
Σαλάτα της επιλογής σας σαν βάση (εμένα μου αρέσει με iceberg)
3-4 ντοματίνια
2 παξιμαδάκια από χαρούπι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 πιπεριά
1 μικρό τονάκι σε νερό (στραγγισμένο)
2 φέτες σολομό καπνιστό
5-6 κ.γ. σάλτσα γιαούρτι αρωματισμένη με άνηθο
Πιπεράκι
Πραγματικά πανεύκολη και πεντανόστιμη!
Κάπως έτσι η τονοσαλατα δε θα ξανα είναι ποτέ ξανά βαρετή!