Υλικά για 4 μερίδες:
1 κιλό σπανάκι
800γρ σουπιές καθαρισμένες
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 + 1/2 χυμό λεμόνι
50 γρ λευκό κρασί
1/4 ματσάκι άνηθο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
250ml νερό
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις σουπιές , το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά
Τα σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ, το αλάτι το πιπέρι και το κύμινο
Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά
Τέλος ψιλοκόβουμε τον άνηθο, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Καλή σας απόλαυση!