Ξέρω πως αυτό το φαγητό ή που το αγαπάς ή που σου είναι εντελώς αδιάφορο… εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία!
Είναι ένα πολύ θρεπτικό ριζότο για μικρούς και μεγάλους, καθώς το λάχανο είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C και βιταμίνης K!
Υλικά για 8 μερίδες:
4 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
150 γρ. ρύζι γλασέ
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
½ κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
4 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών
1 πιπερίτσα μπούκοβο μικρή
Αλάτι και πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Ζεματίζουμε το λάχανο σε νερό, το σουρώνουμε και πετάμε το πρώτο νερό.
Βήμα 2: Σωτάρουμε όλα τα λαχανικά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βήμα 3: Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
Βήμα 4: Προσθέτουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο.
Βήμα 5: Στο τέλος προσθέτουμε το νερό/ζωμό και σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα για 20 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι.
Βήμα 6: Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ωμό στο τέλος και σερβίρουμε ζεστό με λίγο γιαούρτι ή κατίκι!