Υλικά(για 2 άτομα):
8 φύλλα ρυζιού
8 γαρίδες καθαρισμένες
1 καρότο τριμμένο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
1 φλ λάχανο & iceberg ψιλοκομμένο
3 κ.σ soya sauce
2 κ.σ fish sauce
2 κουταλιές κόλιανδρο χοντροκομμένο
4-5 φύλλα δυόσμου
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΡΥΖΙΟΥ:
300ml νερό
2 κ.σ μέλι
4 κ.σ ξύδι ρυζιού
λίγο αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζω για 5 λεπτά τα υλικά για τα φύλλα ρυζιού & αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σε λίγο αλατισμένο νερό βράζουμε τις γαρίδες για 2′ και σουρώνουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύω τα λαχανικά με τα μυρωδικά μαζί με την soya & fish sauce.
- Βυθίζετε στο μείγμα νερού,μελιού & ξυδιού ένα-ένα τα φύλλα ρυζιού για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσουν & τα απλώνετε σε ένα ξύλο κοπής.
- Στρώνουμε πρώτα τις γαρίδες και μετά βάζουμε λίγο από το μείγμα με τα λαχανικά και τυλίγουμε σε ρολάκια.
Για το σερβίρισμα δοκίμασε την σάλτσα με φυστικοβούτυρο , θα χρειαστείς:
2 κ.σ φυστικοβούτυρο
1 κ.σ σάλτσα σόγιας
1/2 κ.γ σκόνη σκόρδου
χυμός 1/2 λεμονιού
1 κ.γ μέλι
1/2 ποτήρι νερό
Αν περιμένεις παρέα,σίγουρα θα την εντυπωσιάσεις!