Θα χρειαστείς
400 γρ κιμά εγώ έβαλα μοσχάρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 κ.σ λάδι
1 κ.σ. Σισαμελαιο
1 κ.σ. σόγια
Πιπέρι
Λίγο αλάτι
1,5 φλ λάχανο καρότο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο στο πολύ λεπτό
Για το τύλιγμα
40 φύλα για dumplings
Για το μαγείρεμα
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ. σισαμελαιο
1/2 φλ νερό
Για το σερβίρισμα
Σογια
Τζίντζερ τουρσί
Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης &
απλώνουμε ένα φύλλο γκιόζα στον πάγκο εργασίας. Προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο, αλείφουμε περιμετρικά με λίγο νερό και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο, τσιμπώντας και διπλώνοντας τις άκρες.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα λάδια, και τηγανίζουμε τα γκιόζα από την πλάγια πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνει τραγανή η ζύμη.
Σβήνουμε με νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Τα γκιόζα θα μαλακώσουν, αλλά μόλις εξατμιστεί όλο το νερό θα τα αφήσουμε να ξεροψηθούν για λίγα λεπτά ακόμα.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε σογια , κρεμμυδάκι & τζίντζερ & σερβίρουμε.