- 200 γρ. κολοκυθάκια
- 1 τμχ. κρεμμύδι (στον τρίφτη)
- 100 γρ. φέτα (τριμμένη με τα χέρια)
- 1 κ.γ. άνηθος (ψιλοκομμένο)
- 1 κ.γ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1 κ.γ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 80 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 αυγό (μεγάλο)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
-
Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, πάνω από μια πετσέτα, τα κολοκυθάκια.200 γρ. κολοκυθάκια
-
Στύβουμε πολύ καλά με την πετσέτα ώστε να φύγουν όσα περισσότερα υγρά μπορούμε.
-
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.1 τμχ. κρεμμύδι, 100 γρ. φέτα, 1 κ.γ. άνηθος, 1 κ.γ. μαϊντανό, 1 κ.γ. δυόσμο, 80 γρ. αλεύρι, 1 τμχ. αυγά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι, 200 γρ. κολοκυθάκια
-
Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες όσο μπορούμε στο ίδιο μέγεθος, εμείς τους κάναμε γύρω στα 50 γραμμάρια τον καθένα. Αν δεν μπορούμε να τους πλάσουμε με τα χέρια λόγο σύστασης, χρησιμοποιούμε 2 κουτάλια.
-
Βάζουμε στον κάδο του air fryer το πατάκι σιλικόνης και ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε με μια απόσταση μεταξύ τους τους κολοκυθοκεφτέδες. Ψεκάζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
-
Ψήνουμε στους 190 °C για 8 λεπτά.
-
Στη συνέχεια γυρίζουμε από την ανάποδη και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά αυτή τη φορά στους 200 °C