Μια συνταγή που τα έχει όλα! Είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και γεύση, ενώ φτιάχνεται μέσα σε 40′ το κοτόπουλο και παράλληλα και η κινόα! Οι παρακάτω αναλογίες βγάζουν 4 μερίδες:
Υλικά για το κοτόπουλο:
500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
2-3 κόκκινες & πορτοκαλί πιπεριές
1 κρεμμύδι ξερό
2 καρότα
300 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
χυμός από ένα λεμόνι
χυμός από μισό πορτοκάλι
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι περνάμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα, στη συνέχεια προσθέτουμε σε ψιλοκομμένα κυβάκια τις πιπεριές με το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν μαζί με το λάδι και όλα τα μυρωδικά εκτός της ρίγανης. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στα 4 και τα καρότα σε λεπτές λωρίδες με το peeler. Αφού μαλακώσουν σβήνουμε με το χυμό λεμόνι – πορτοκάλι και προσθέτουμε και τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει όλο το μείγμα όπως φαίνεται στη φωτογραφία! Συνολικά θέλει περίπου 20 λεπτά αφού μπουν και τα τελευταία λαχανικά.
Υλικά για την κινόα:
1 φλ. κινόα
2-2,5 φλ. νερό
1 κ.γ. αλάτι με αποξηραμένα λαχανικά και πιπέρι κατά βούληση
1 κ.γ. κάρυ ή κουρκουμά ή κύμινο
Την κινόα τη βράζουμε σαν το ρύζι μπασματι: 1 μέρος δημητριακό προς 2 νερό μαζί με τα μπαχαρικά. Αφού πιει το νερό το μείγμα μας, περίπου στα 5-7 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε με το κοτόπουλο και έχουμε αυτό το πολύχρωμο, χορταστικό και απολαυστικό πιάτο: