Υλικά:
4 μεσαίες ώριμες μπανάνες
3 αυγά
1φλ. λάδι μιξ ελαιόλαδο σπορέλαιο (αναλογία 2:1)
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1,5 φλ ζάχαρη καρύδας
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. σόδα
500 γρ. φαρίνα ολικής
Προαιρετικά μπορείς να βάλεις μέσα μύρτιλλα & μπορείς επίσης να το σερβίρεις με λίγο βούτυρο καρπών της επιλογής σου!
Εκτέλεση:
Λιώνεις τις μπανάνες σε ένα μεγάλο μπόλ με ένα πιρούνι
Βάζεις όλα τα υλικά στο μπόλ και τα ανακατέβεις πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
Στην συνέχεια βάζεις λαδόκολλα στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσεις και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά
Όταν το δείτε να πάρει χρώμα από πάνω τρυπήστε το με ένα μαχαιράκι ή με μία οδοντογλυφίδα να δείτε αν αφήνει υπολείμματα,
αν δεν αφήνει είναι έτοιμο να το αφαιρέσετε από τον φούρνο και μόλις κρυώσει κόψτε το και απολαύστε το!