Μου ζητήσατε συνταγή με κριθαράκι! Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ξαναφτιάξει ποτέ κριθαρότο οπότε δεν ήμουν σίγουρη για το αν θα βγει νόστιμο. Αλλά η τύχη τελικά βοηθάει τους τολμηρούς…
Υλικά για 6 μερίδες:
500 γρ. κριθαράκι ολικής (εγώ έβαλα ολικής από δίκοκκο σίτο HELIOS pasta Industry – Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ)
500 γρ. στήθος κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μπουκίτσες
100 γρ. τυρί κρέμα light
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1/2 κ.γ. κάρυ ή κύμινο
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι
Λάδι τρούφας για το σερβίρισμα
Νερό ή ζωμός
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Αρχικά βάζουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με όλα τα μπαχαρικά και το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 2: Ρίχνουμε το κριθαράκι και το λαδάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει το κριθαράκι χρυσό χρώμα.
Βήμα 3: Έπειτα προσθέτουμε νεράκι ή ζωμό σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια (όπως κάνουμε και το ριζότο!). Αφού δοκιμάσουμε πως το κριθαράκι μας είναι έτοιμο (συνήθως θέλει ένα 20 λεπτό αυτή η διαδικασία) κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε το τυράκι κι απομακρύνουνε το φαγητό από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και λαδάκι τρούφας. Είναι φανταστικό Κυριακάτικο φαγητό!