Είναι μπελαλίδικη αλλά αξίζει τον κόπο!
Υλικά:
Για τη γέμιση:
6 μελιτζάνες
2 πιπεριές
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 φλ. φέτα χαμηλών λιπαρών
2 φλ. τυρί τριμμένο κιτρινο χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
2 κ.σ. μαϊντανό
6 λιαστές ντομάτες (ενυδατωμένες)
2 φρέσκες ντομάτες
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
3 κ.σ. χοντρό σιμιγδάλι
Για το φύλλο:
500 γρ. αλεύρι ντίνκελ
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
Και αλεύρι για το άνοιγμα
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Αρχικά ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν εντελώς! Ειδικά οι μελιτζάνες είναι σημαντικό να μαλώσουν όπως στη φωτογραφία! Εγώ έψησα στο bbq αλλά εξίσου καλή δουλειά κάνει και ο φούρνος.
Βήμα 2: Αφού ψηθούν κι έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τις ξεφλουδίζουμε, βάζουμε σε ένα μπολ τη σάρκα και την αφήνουμε να βγάλει τα ζουμιά της.
Βήμα 3: Έπειτα τη στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι πιέζοντας καλά για να φύγει η περιττή υγρασία.
Βήμα 4: Όσο έρχονται σε θερμοκρασία δωματίου τα λαχανικά ζυμώνουμε το ζυμάρι μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Βήμα 5: Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
Βήμα 6: Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλα.
Βήμα 7: Λαδώνουμε ελαφρά με πινελακι το ταψί μας, στρώνουμε το κάτω φύλο, αδειάζουμε όλη τη γέμιση και στρώνουμε το πάνω φύλο.
Βήμα 8: Λαδώνουμε ελαφρά το πάνω φύλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.