Οι μωβ πατάτες περιέχουν έως και δέκα φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά (αναφέρομαι στις ανθοκυανίνες) σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πατάτες.
Διατηρούν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους ακόμα και μετά το μαγείρεμα. Όσο για τη γεύση τους; Είναι ελαφρώς πιο γλυκές απο τις άσπρες πατάτες & γίνονται τέλειες βραστές ή πουρέ.
Η δίκη μου πρόταση για πατατοσαλάτα:
Για 2 άτομα
400 γρ καθαρισμένες μωβ πατάτες Περού βρασμένες με λίγο αλάτι
1 τονοσαλατα Μεξικάνα ή με τονοσαλατα με φακές
Πιπεριές & αγγουράκι τουρσί
Για τη σάλτσα
Χτυπάμε 2 κ.σ. μουστάρδα με 2 κγ μέλι 2κ.σ. λάδι 1/2 πελτέ ή κετσαπ χωρίς ζάχαρη πάπρικα αλάτι πιπέρι & βαλσάμικο κρέμα στεβια.