Αν αγαπάτε τις πατάτες τις deluxe εδώ σας έχουμε τη λύση με μια τέλεια συνταγή που βρήκα στην Healthy Tasteland.
Όπως πάντα έχω παρέμβει λίγο στη συνταγή με βάση τη γεύση που αγαπώ εγώ πιο πολύ.
Υλικά:
500 γρ. πατάτες
1 κ.σ. νερό
1/2 κ.γ. κάρυ
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 σκόνη σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι προαιρετικά
Εγώ δεν αγαπώ το κάρυ και έτσι το αντικατέστησα με 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη και 1/2 κ.γ. κύμινο και έβαλα και πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες από έξω κατά προτίμηση με σφουγγαράκι αλλά δεν τις ξεφλουδίζουμε!
Βήμα 2: Τις κόβουμε κυδωνάτες αλλά όχι μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 3: Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4: Βάζουμε το μπολ στα μικροκύματα για ένα λεπτό για να μειώσουμε το χρόνο ψησίματος.
Βήμα 5: Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις πατάτες χωρίς να έρχονται σε επαφή η μια με την άλλη και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 200-220 βαθμούς!
Πραγματικά πολύ ωραία συνταγή και πολύ έξυπνο το κόλπο με τα μικροκύματα!
Έτσι έχουμε τηγανιτές πατάτες χωρίς να είναι τηγανιτές, βασικά χωρίς καν λάδι!
Εγώ τις συνόδευσα με ένα εξίσου υγιεινό ντιπ:
Υλικά:
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κ.σ. τυρί κρέμα light
1 κ.γ. μουστάρδα
Πιπέρι