Σας είχα πει πως όταν πρώτο ήρθαν στα χέρια μου τα Christmas Lima beans μου είπε ο παραγωγός τους @georgia___gi πως αν τα βράσω μόνο μισή ώρα (μετά από 12 ωρο μούλιασμα) η γεύση μοιάζει με κάστανα!
Και όντως έμοιαζε έτσι σκέφτηκα να κάνω μια γλυκιά συνταγή! Και τι πιο φανταστικό από soft choco cookies!
Υλικά για 20 μεγάλα soft cookies:
4 φλ. αλεύρι βρώμης (αλεσμένη βρώμη)
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1,5 φλ. ζάχαρη καρύδας
1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο καρύδας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. φασόλια Christmas Lima beans βρασμένα για 30´ κι αλεσμένα @georgia___gi
2/3 φλ. φυστικοβούτυρο 100 ολικής
1 αυγό
2/3 φλ. γάλα
2 βανίλιες
2 φλ. κομμάτια σοκολάτας κουβερτούρας χωρίς ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Αφού φτιάξουμε το αλεύρι βρώμης και το χοντροκομμένο πουρέ φασολιών, βάζουμε τα υλικά μας όλα μαζί σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί!
Βήμα 2: Με τη βοήθεια μια κουτάλας (εγώ χρησιμοποιώ στη ζύμη για μπισκότα το scoop του παγωτού) φτιάχνουμε 20 μεγάλα μπισκότα!
Βήμα 3: Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 13-15 λεπτά στη μεσαία σχάρα στον αέρα.
Βήμα 4: Αφήνουμε να παγώσουν και τα απολαμβάνουμε!
Είναι η καλύτερη ιδέα αν τα παιδιά σας δεν τρώνε όσπρια και θέλετε να τα ενσωματώσετε σε κάποια γλυκιά συνταγή!
Tip: Όταν βγουν από το φούρνο είναι αρκετά μαλακά αλλά σταθεροποιούνται όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου!