Είμαστε ένα βήμα πριν τις γιορτές και το αγαπημένο υλικό των ημερών για πεντανόστιμες συνταγές δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από την κολοκύθα φυσικά!
Σου έχω μια συνταγή για να την απολαύσεις στην γλυκιά εκδοχή της.
Υλικά :
1 φλ τριμμένη κολοκύθα στο μουλτι
2 φλ βρώμη
2 κ.σ ζάχαρη καρύδας
3 κ.σ. Μέλι /αγαυη
1 κγ κανέλα
1/3 κγ γαρύφαλο
1 βανίλια
3 κ.σ. Ταχίνι με πορτοκάλι ή 3κ.σ. ταχίνι με 2 κ.σ. Χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ γάλα αμυγδάλου
2 κ.σ. Λάδι καρύδας
1 κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό ή 1 κ.σ λιναρόσπορο φουσκωμένο σε 3 κ.σ. Νερό (λειτουργεί ως αυγό και μετατρέπουμε τη συνταγή μας σε vegan /νηστίσιμη )
Εκτέλεση:
Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά ή έως να ροδίσει το μείγμα μας.
Μπορούμε να αποθηκεύσουμε κομμάτια τυλιγμένα στη λαδόκολλα στην κατάψυξη και αποψύχουμε απο βραδύς για να έχουμε τέλειο πρωινό την επόμενη!