Ίσως είναι η αγαπημένη μου μέχρι τώρα γλυκιά συνταγή!
Έχει γεύση μεταξύ snickers & derby χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη χωρίς περιττά trans λιπαρά.
Υλικά:
Για τη γέμιση:
4 φλ. σιτάρι ποπ με μέλι
1 φλ. νιφάδες φαγόπυρου
1 φλ. φυστικοβούτυρο ολικής χωρίς ζάχαρη
2 φλ. πάστα χουρμά
1/2 φλ. λιναρόσπορο
2/3 φλ. αγαύη/μέλι
1/2 κ.γ. αλάτι ροζ
Για την επικάλυψη:
300 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη (εγώ έβαλα γάλακτος με στέβια)
40 γρ. λάδι καρύδας
Toppings:
Quinoa pops
Chia seeds
Σπόρους κάναβης
Ροζ αλάτι
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Βάζουμε τα υλικά της γέμισης όλα μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να γίνουν μια ομοιογενής μάζα!
Βήμα 2: Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, στρώνουμε καλά το μείγμα μας και το πατάμε με ένα ποτηράκι με ίσιο πάτο να γίνει συμπαγές. Θελουμε το ύψος του να είναι 2-2,5 εκατοστά.
Βήμα 3: Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και στο ενδιάμεσο κάνουμε μπεν μαρι τη σοκολάτα μας τεμαχισμένη με το λάδι καρύδας.
Βήμα 4: Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα μας και το κόβουμε σε μπάρες.
Βήμα 5: Βουτάμε την κάθε μπάρα και την αφήνουμε σε μια λαδόκολλα.
Βήμα 6: Πασπαλίζουμε με τα toppings της επιλογής μας (εμείς βάλαμε quinoa pops, chia seeds, ροζ αλάτι και σπόρους κάνναβης).
Βήμα 7: Βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες και έτοιμες!
Η συνταγή αυτή βγάζει πολλά τεμάχια, στο μέγεθος που έκοψα εγώ έβγαλε 26 σοκολάτες.
Καλή επιτυχία σε όλους!