Αυτό το φαγητό είναι ένα πραγματικά τέλειο Κυριακάτικο γεύμα με μόνο 3 βασικά υλικά και τα υπόλοιπα είναι μυρωδικά που μπορείς να βάλεις της επιλογής σου!
Υλικά για 4 άτομα:
4 φιλέτα σολομού (περίπου 1-1,2 Κg)
8 μέτρια καρότα
500 γρ. πατατούλες baby (κυκλοφορούν έτοιμες πλυμένες και τρώγονται και με τη φλούδα)
4 κ.γ. κοφτά μουστάρδα σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
Αλάτι-πιπέρι
2 σφηνάκια νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Βάζουμε σε ένα πιάτο τα φιλέτα σολομού, τα μαρινάρουμε με το αλατοπίπερο και τη μισή μουστάρδα σκόνη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τις πατατούλες κυδωνάτες. Εμένα μου αρέσει τα λαχανικά να είναι μικρά κομμάτια ώστε να μειώνεται κι ο χρόνος ψησίματος. Βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ τις πατάτες, τα καρότα, το νερό, το ελαιόλαδο και όλα τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3: Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε τα λαχανικά μας κατευθείαν στο ταψάκι μας ή μπορούμε να τα βάλουμε για ένα λεπτό στα μικροκύματα όπως είναι μαριναρισμένα πρώτα και μετά στο ταψί ώστε να μειώσουμε ακόμα περισσότερο το χρόνο ψησίματος.
Βήμα 4: Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 170-180 αέρα και ψήνουμε τα λαχανικά για 20 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε το ψάρι με την επιφάνεια της πέτσας προς τα πάνω για να γίνει τραγανή και ψήνουμε αλλά 20-30 λεπτά.
Δοκιμάστε τα λαχανικά σας να είναι έτοιμα, γιατί το ψάρι δε χρειάζεται πάνω από 20-30 λεπτά!
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν και περιμένω εντυπώσεις!