Μου ζητήσατε συνταγή για μεξικανικό και τι πιο εύκολο και νόστιμο από τα τάκος!
Υλικά για 4 άτομα:
8 μικρές τορτίγιες καλαμποκιού
300 γρ. μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
1 πιπεριά της επιλογής σου (εμείς βάλαμε 3 μικρές πολύχρωμες)
μπαχαρικά για τον κιμά:
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. πιπέρι κι αλάτι
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
(και προαιρετικά για όσους αγαπούν το καυτερό μπούκοβο ή τσίλι ή πιπέρι καγιέν)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
λίγα ντοματίνια
άισμπεργκ
3 κ.σ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά τριμμένο
4-6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 κ.σ. τυρί άλειμμα χαμηλό σε λιπαρά
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Σε μια φόρμα για κεκάκια μικρά τοποθετούμε την τορτίγια ανάποδα ώστε να σχηματήσουμε τα τάκος μας. Ψήνουμε στον αέρα για 5-7 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 2: Παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τον κιμά κι αφού πάρει ωραίο καστανό χρώμα, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Βήμα 3: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα.
Βήμα 4: Στήνουμε τα τάκος μας βάζοντας τη σως γιαουρτιού στη βάση, μετά τον κιμά, το τυρί και τέλος τα λαχανικά μας!
Πανεύκολο πιάτο, σε 15 λεπτά είναι έτοιμο!