Υλικά για την βάση:
1/2 φλ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
1 φλ. βρόμη
10 χουρμάδες
2 κ.σ λιναρόσπορο (ή σπόρους της επιλογής σας)
Υλικά για την γέμιση:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 κ.σ φιλαδέλφεια
1 κ.σ. μελάσα ή μέλι
φρούτα (της επιλογής σας)
Οδηγίες:
Για τη βάση μουλιάζουμε τους χουρμάδες για μισή ώρα και προσθέτουμε σε ένα μπόλ το ταχίνι, τη βρόμη, τους χουρμάδες και τους σπόρους που έχετε επιλέξει μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε θήκες για ταρτάκια και το πιέζουμε καλά ώστε να γίνει μία σφιχτή βάση
Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί
Σε ένα μπόλ βάζουμε γιαούρτι, φιλαδέλφεια και τη μελάσα
Μόλις είναι έτοιμη η βάση μας προσθέτουμε την γέμιση με το γιαούρτι
Και τέλος στολίζουμε με φρούτα.