Για τη ζύμη για 3 άτομα
200 γρ αλεύρι
2 αυγά
1/2 κγ αλάτι
Για τη σάλτσα
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/2 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γ. Μαύρη ζάχαρη
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/2 φλ νερό
Βασιλικό ή δυόσμο
Ξεκινάμε με τη ζύμη μας
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι & το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Όταν η ζύμη αρχίζει να γίνεται τρίμματα, ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν η ζύμη δεν πλάθεται και είναι αρκετά στεγνή, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.γ. νερό.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στο ενδιάμεσο
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα και το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε επιπλέον 1 λεπτό. Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, την ντομάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό & βραζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, λίγο αλάτι, και αφήνουμε μέχρι να βράσει το νερό.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό λεπτό φύλλο με έναν πλάστη και αλεύρι.
Κόβουμε τη ζύμη με ενα στρόγγυλο τσέρκι ή ποτηράκι διαμέτρου 8-10 εκ.
Τοποθετούμε στο κέντρο από τα μισά κομμάτια 1 κ.σ. από τη γέμιση σάλτσας. Τα υπόλοιπα μισά κομμάτια τα αφήνουμε κενά.
Αλείφουμε περιμετρικά με τον κρόκο αβγού το ζυμάρι με τη γέμιση και το καλύπτουμε με ένα άλλο άδειο κομμάτι ζύμης, πιέζοντας ελαφρά ώστε να φύγει όλος ο αέρας από το ραβιόλια και να κλείσει καλά στις άκρες.
Ρίχνουμε τα ραβιόλια στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει και τα βράζουμε για 1-2 λεπτά.
Αφαιρούμε τα ραβιόλια από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
Σερβίρουμε με σάλτσα τυρί , πιπέρι & ελαιόλαδο.