When life gives you lemons make lemonade!
Λατρεύω την λεμονάδα αλλά του εμπορίου είναι γεμάτες ζάχαρη! Σήμερα σας έχω συνταγή για λεμονάδα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη!
Υλικά:
Χυμό από περίπου 10-12 μικρά λεμόνια (να βγάλουν 500-600 ml χυμό)
250 γρ. σκόνη αγαύης
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
4 φύλλα φρέσκο δυόσμο
200 ml νερό
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την αγαύη και τα αφήνουμε να διαλυθούν σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2: Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το δυόσμο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Βήμα 3: Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το δυόσμο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 4: Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα της συμπυκνωμένης λεμονάδας και το αφήνουμε να παγώσει!
Βήμα 5: Για το σερβίρισμα φτιάχνουμε λεμονάδα με αναλογία 1:4! Δηλαδή διαλύουμε ένα μέρος λεμονάδα συμπυκνωμένη με 4 μέρη νερό!
Εγώ αγαπώ το τζίντζερ και το φρέσκο δυόσμο όποτε τρίβω λίγο τζίντζερ μέσα και βάζω και δυο φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο για το άρωμα! Είναι το απόλυτο ρόφημα του καλοκαιριού!