Αχ αυτή η σαλάτα δεν έχει φανταστικό χρώμα; Το καλύτερο είναι πως αυτό το χρώμα οφείλεται στα αντιοξειδωτικά που περιέχει και συγκεκριμένα τα φλαβονοειδή και καροτενοειδή!
Υλικά για ατομική σαλάτα:
1 μεγάλο ωμο παντζάρι τριμμένο στο τρίφτη στο λεπτό
1 καρότο ομοίως τριμμένο
1 κ.σ. cranberries χωρίς προσθήκη ζάχαρης
1 κ.σ. σταφίδες
1 κ.γ. σουσάμι
1 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Ανακατεύουμε το μηλόξυδο, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το αλατοπίπερο.
Βήμα 1: Μαρινάρουμε το παντζάρι και το καρότο στη σάλτσα για όση ώρα θέλουμε. Είναι από τις σαλάτες που μαλακώνουν και γίνονται πιο ζουμερές και γευστικές όσο περισσότερο τις αφήσουμε στη βινεγκρέτ.
Βήμα 1: Σερβίρουμε με τα cranberries, τις σταφίδες και το σουσάμι και απολαμβάνουμε!
Εκτός από πανέμορφη και θρεπτικότατη είναι και πολύ χορταστική σαλάτα που σημαίνει ότι είναι ιδανικό συνοδευτικό για ψητά, όταν θέλουμε να αποφύγουμε το κλασικό ρύζι ή τις πατάτες!