Κοτόπιτα μεσογειακή με ζύμη κουρού! (Ολίγον τι μπαμπάτσικη)
Υλικά:
Για τη ζύμη:
3 φλ. αλεύρι Ζέας
1 φλ. νιφάδες ντίνκελ στο μούλτι
1 φλ. αλεύρι μπαμπού
2 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Νερό χλιαρό όσο πάρει για το ζύμωμα (1/2 φλ. περίπου)
Για τη γέμιση:
4 φλ. κοτόπουλο ψητό ή βραστό ψιλοκομμένο
2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 αυγά
3 φλ. τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών
1 φλ. πιπεριές σοταρισμένες χωρίς λάδι με νεράκι
2 φλ. μανιτάρια σωτέ
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλ. ψιλοκομμένα ντοματίνια
3 κ.σ. δυόσμο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κουρκουμάς
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Αφήνουμε τη ζύμη και τη γέμιση στο ψυγείο μέχρι να δέσουν.
Βήμα 2: Η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης οπότε την ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες.
Βήμα 3: Λαδώνουνε πολύ ελαφρά το πυρέξ μας, βάζουμε τη μισή ζύμη μας κάτω, τοποθετούμε όλη τη γέμιση μας και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Βήμα 4: Αλείφουμε με λίγο γάλα ή ασπράδι την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
Η ζύμη αυτή είναι αρκετά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και άρα κατάλληλη για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή το ζάχαρο τους!