Συνταγές

Greek avocado pasta

Θες να φτιάξεις την πιο ωραία και δροσερή μακαρονάδα μέσα σε 10 λεπτά; (και χρειάζονται 10 γιατί τόσο θέλει το μακαρόνι να βράσει αλλιώς η σάλτσα θέλει 2 λεπτά)

 

Υλικά για 4 μερίδες:
1 συσκευασία 400 γρ. μακαρόνια με καρότο
για την ωμή σάλτσα:
2 ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 σπιρτόκουτα φέτα χαμηλών λιπαρών
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1/2 αβοκάντο
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κ.γ. αλάτι ροζ

 

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Βράζουμε τα μακαρόνια.

Βήμα 2: Όσο βράζουν βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μουλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3: Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και αναδεύουμε τη σάλτσα απευθείας με τα ζεστά μακαρόνια.

Βήμα 4: Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και πιπέρι. Και έτοιμα!

Μια μακαρονάδα με γεύση ελληνική, με το κρεμμυδάκι, την ντομάτα και τη φέτα να κυριαρχούν σε γεύση. Έχοντας καλά λιπαρά από το αβοκάντο και το ελαιόλαδο που εφόσον χρησιμοποιούνται ωμά διατηρούν τα αντιοξειδωτικά τους.
Είναι πανεύκολη, πολύ γρήγορη και θερμιδικά δεν ξεφεύγει όπως άλλες μακαρονάδες.

 

Θυμάστε και τα αυγά από ορτύκια που σας ειχα δείξει;
Ανακάλυψα πόσο ωραία ταιριάζουν αυτά τα δυο μαζί!

Ψήνουμε μια φέτα ψωμί από δίκοκο σιτάρι, την αλοίφουμε με 1 γεμάτη κ.σ. από τη σάλτσα και βάζουμε 4-5 αυγά ορτυκιού από πάνω.
Η ποσότητα που έχουμε πιο πάνω είναι για να κάνετε σάλτσα για μακαρόνια, αν θέλετε μόνο για το open toast θα κάνετε πολύ μικρότερη ποσότητα!