Καλωσορίζουμε τον καινούριο χρόνο με μια εξαιρετική συνταγή, γεμάτη χρώματα και δημιουργικότητα που θα κλέψει την παράσταση !
Ένα πιάτο που συνδυάζει την εκπληκτική κοτόπιτα με την νοστιμιά της μανιταρόπιτας και μια πινελιά τυρόπιτας.
Σας μπέρδεψα;
Πάμε να δημιουργήσουμε την κοτομανιταροτυρόπιτα λοιπόν και όλες οι απορίες σας θα λυθούν με μια μπουκιά!
Υλικά για την ζύμη κουρού:
500 γρ. αλεύρι φαριναπ βρώμης
200 γρ. Ελαιόλαδο
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
1 αυγό χτυπημένο
1 κ.γλ. αλάτι
3 κ. σ. κεφαλοτύρι
Υλικά για την γέμιση:
300 γρ λευκά μικρά μανιταρια κομμένα στα 4
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό κρεμμύδι
1 πορτοκαλί πιπεριά
300 γρ τυρί λαιτ τριμμένο
100 γρ φρέσκια μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
200 γρ κοτόπουλο ψιλοκομμένο / εναλλακτικά 200 γρ φέτες γαλοπούλας χαμηλών λιπαρών κομμένη μικρά κομματάκια
2 αυγά
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κύβο μανιταριών
Πιπέρι φρέσκο τριμμένο
3 κ.σ γάλα για το τελείωμα
Εκτέλεση :
Βήμα 1:
Ξεκινάμε με τη ζύμη μας αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ
Βήμα 2:
Στη συνέχεια ζυμώνουμε στον πάγκο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο ίσα μέρη και τα κάνουμε πλακέ και τα τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να παγώσει.
Βήμα 3 :
Ετοιμάζουμε τη γέμιση μας:
Αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 4 :
Στο ενδιάμεσο προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αναδεύουμε.
Βήμα 5:
Αναμειγνύουμε τα λαχανικά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης & αδειάζουμε το περιεχόμενο στο ταψί μας.
Βήμα 6:
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο & βάζουμε λίγο γάλα στην πάνω επιφάνεια του φύλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 αέρα & αντιστάσεις για 45 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!