Σας έχω συνταγή για τα πιο ζουμερά σοκολατένια brownies! Όταν λέω ζουμερά εννοώ πως παραμένουν φρέσκα όπως στη φωτογραφία για 3 ολόκληρες μέρες!
Υλικά:
230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη (εγώ έβαλα γάλακτος με στέβια)
3/4 του φλ. λάδι καρύδας λιωμένο
1 φλ. ζάχαρη καρύδας
1/4 του φλ. αγαύη
2 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3/4 του φλ. αλεύρι βρώμης ή αμυγδάλου ή ανάμεικτο βρώμης – αμυγδάλου (αλεύρι βρώμης: βρώμη αλεσμένη παρά πολύ καλά στο μούλτι)
1/4 του φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2: Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα κι έπειτα λιώνουμε τη μισή και κρατάμε στην άκρη την υπόλοιπη.
Βήμα 3: Χτυπάμε στο μίξερ το λαδι καρύδας με τη ζάχαρη καρύδας, προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και την αγαύη και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
Βήμα 4: Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα (διασφαλίζουμε ότι η σοκολάτα δεν είναι πολύ ζεστή αλλιώς τα αβγά θα μαγειρευτούν!).
Βήμα 5: Έπειτα, κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι με ένα σουρωτήρι με δίχτυ με μεσαία ανοίγματα, γιατί στο πολυ λεπτό δεν κοσκινίζεται καλά ή βρώμη (αν σας μείνει αρκετό αλεύρι βρώμης στο κόσκινο σημαίνει ότι δεν την έχετε αλέσει καλά όποτε αναπληρώσετε την ποσότητα που περίσσεψε).
Βήμα 6: Ενσωματώνουμε τα στερεά υλικά με τα υγρά κι ανακατεύουμε για ελαφρά, ώστε να μη χάσουν τη χαρακτηριστική μαστιχωτή υφή τους τα brownies.
Βήμα 7: Ενσωματώστε τη σοκολάτα που αφήσατε στην άκρη κι έπειτα μεταφέρετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα.
Βήμα 8: Ψήνουμε για 20-25 λεπτά κι έπειτα αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν τελείως.
Κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε με ένα κρύο ποτήρι γάλα!
Καλή επιτυχία!