Ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για το ψάρι ή τα θαλασσινά ειδικά για όσους νηστεύουν!
Μοιάζει με την φάβα στην υφή αλλά έχει μέσα και φακές κόκκινες και κλασικές, ενώ το συγκεκριμένο μείγμα είχε και φασόλια κόκκινα Αζούκι.
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Βράζουμε τα όσπρια μας μέχρι να μαλακώσου, περίπου για 40 λεπτά, με 1 κρεμμύδι στα τέσσερα σε μπόλικο νεράκι και ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.
Βήμα 2: Αφού μαλακώσουν πολύ τα όσπρια τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ με ελάχιστο από το νερό τους.
Βήμα 3: Για το σερβίρισμα θέλουν σίγουρα μπόλικο λεμονάκι, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο!
Μπορείτε να τα εμπλουτίσετε και με ντοματίνια, πιπεριές, κρεμμυδάκι και μαϊντανό!
Οι πρωτεΐνες που περιέχουν τα όσπρια αν και είναι κατώτερες σε βιολογική αξία από αυτές του κρέατος, είναι κατά πολύ ανώτερες από όλα τα άλλα φυτικά τρόφιμα. Τα όσπρια περιέχουν επίσης υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης και γι αυτό τον λόγο θεωρούνται τρόφιμα εξαιρετικής επιλογής για καλή υγεία, ακόμα και για τους διαβητικούς. Εκτός όλων αυτών των συστατικών, τα όσπρια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Β και Ε, σε άλατα σιδήρου, φωσφόρου, νατρίου, καλίου και ασβεστίου, καθώς επίσης και σε διαιτητικές ίνες.