Για τα pancakes
Υλικά για 3 άτομα
½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε γάλα)
2 αυγά
2 μέτριες μπανάνες
½ φλιτζάνι γιαούρτι 2% στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι επιλογής σας εγώ έβαλα Ζέας μιξ με βρώμης
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κγ ελαιόλαδο
Για τη κρέμα
4 κ.σ. Μασκαρπόνε
2 κ.σ. Γιαούρτι
3 κ.σ. Σιρόπι σφενδάμου
1 κγ εκχύλισμα υγρής βανίλιας
Για το σερβίρισμα
Μαρμελάδα κόκκινη χωρίς ζάχαρη & φέτες μπανάνα
Εκτέλεση
Ξεκινάω να κάνω τη κρέμα τυριού ανακατεύοντας απλά τα υλικά μαζί και τη βάζω το ψυγείο να σταθεί.
Σε ένα μουλτι πολτοποιώ τις μπανάνες και έπειτα προσθέτω το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι & το σιρόπι & μπλεντάρω ξανά.
Προσθέτω & τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να κάνω μια όχι πολύ σφιχτή ζύμη. Αν βάλετε σκληρό αλεύρι ολικής ή μόνο αλεύρι βρώμης ίσως χρειαστεί ελάχιστο γάλα ακόμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφήνω να ζεσταθεί καλά κ λαδώνω με χαρτάκι την επιφάνεια του κ ψήνω τα pan cakes μου για 3-4 λεπτά από την μια πλευρά & 2 ακόμα αφού τα γυρίσω. Μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρωμα.
Σερβίρω🥞