Έχω παρατηρήσει πως οι πίτες χωρίς φύλλο είναι πολύ αγαπητές, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο και έτσι θέλησα να σας προτείνω κι εγώ μία, κάνοντας συνδυασμούς από όσες βρήκα:
Υλικά:
5 πράσα
6 κολοκύθια
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη πιπεριά
600γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μείγμα ολικής με λευκό
100 γρ. σιμιγδάλι
1,5 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
2 αυγά και 2 ασπράδια
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. δυόσμο
Πιπέρι κι ελάχιστο αλάτι
Λίγη πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα πατάμε καλά να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Βήμα 2: Κόβουμε φετούλες τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μαραίνουνε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι ίσα να μαλακώσουν.
Βήμα 3: Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα κολοκύθια.
Βήμα 4: Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά μαζί σε ένα μπολ, αφού τρίψουμε με τα χέρια μας το ανθότυρο και αναδεύουμε με σύρμα ή στο μίξερ. Εγώ το έκανα στο χέρι. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα δηλαδή της ζύμης και των λαχανικών.
Βήμα 5: Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1 ώρα και 10-15 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς αέρα.
Παίρνουμε το εξής καταπληκτικό αποτέλεσμα: