Αν αγαπάς τα πράσα & να τα μανιτάρια αυτή τη σούπα πρέπει να τη κάνεις.
Θα χρειαστείς (για 8 μερίδες)
500 γρ μανιταρια μεγάλα portobello
250 μικρά λευκά μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 πράσα
4 καρότα
2-3 κ.σ. Λάδι
1 κύβο ζωμό μανιταριών
1 κγ αλάτι
1 κγ πιπέρι
1/2 κγ κουρκουμά
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
1 κρέμα γάλακτος Κάσιους αν δεν θες να την κάνεις χορτοφαγική μπορείς να βάλεις κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά (& όμως υπάρχει)
Για το σερβίρισμα θες 1 κ.σ. Τυρί κρέμα ή γιαούρτι.
Εγώ έβαλα τυρί vegan creamy & λάδι τρούφας
Κόβω όλα τα λαχανικά μου & σοτάρω στο ελαιόλαδο πρώτα τα πράσα & τα κρεμμύδια. Αφού μαλακώσουν βάζω τα μανιτάρια & τα καρότα. Αφού σοταριστούν βάζω τα μπαχαρικά μου το αλάτι & τον κύβο κ σκεπάζω με νερό να καλυφθούν όλα τα λαχανικά!
Βράζω για 30-40 λεπτά, αποσύρω από τη φωτιά κ μπλεντάρω καλά με το ραβδομπλέντερ αφού ομογενοποιηθεί βάζω τη κρέμα γάλακτος & ανακατεύω ξανά.
Σερβίρω με λάδι με άρωμα τρούφας & 1 κ.σ. Τυρί κρέμα ή γιαούρτι.