Μας έχετε ζητήσει να σας ανεβάζουμε και συνταγές κλασικές και συνταγές πιο ιδιαίτερες!
Αυτή είναι μια αγαπημένη επιλογή για πολλούς όταν βγαίνουν έξω και έτσι είπαμε να σας δείξουμε πώς θα το φτιάξετε μόνοι σας!
Βήμα 1: Αρχικά βάζουμε σε ζεστό νεράκι (600-800ml) τα άγρια αφυδατωμένα μανιτάρια που έχουμε επιλέξει για να ενυδατωθούν.
Βήμα 2: Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λαδάκι και μαγειρεύουμε τα φιλετίνια κοτόπουλου με τα μπαχαρικά που μας αρέσουν. Εμείς βάλαμε σκόρδο σε σκόνη, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, λίγο θυμάρι και λίγο μπούκοβο.
Βήμα 3: Προσθέτουμε μετά απο 10 λεπτά μαγείρεμα τα μανιτάρια, σβήνουμε με λευκό κρασί και τα αφήνουμε να ροδίσουν ελαφριά!
Βήμα 4: Το νεράκι από τα μανιτάρια το φυλάμε και προσθέτουμε μέσα σε αυτό ένα κύβο κότας.
Βήμα 5: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/2 κ.γ. κάρυ και σωτάρουμε.
Βήμα 6: Προσθέτουμε το ρύζι για ριζότο και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Αν έχουμε λίγη αποξηραμένη τρούφα την προσθέτουμε! Και αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό από τα μανιτάρια με τον κύβο και ανακατεύουμε συνέχεια.
Βήμα 1: Όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο και al dente προσθέτουμε ξύσμα από 1/2 λεμόνι, φρέσκο πιπέρι, 1 κ.σ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών και 1 κ.σ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών (εγώ έβαλα ζεμύθα) και ανακατεύουμε να δέσει το ριζότο μας 2 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με λάδι τρούφας και απολαμβάνουμε!