Υλικά: (6 μερίδες)
Χρειαζόμαστε:
12 πιπεριές όσο πιο ευθείες & χοντρές γίνεται
500 γρ ρύζι νυχάκι
2 ξανθά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. άνηθο
3 κ.σ. μαϊντανό
1 φλ λάδι
1 κγ ζάχαρη
1,5 κγ αλάτι
1 κγ πιπέρι
1 κγ κύμινο
Για το ψήσιμο:
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
2 μεγάλα ποτήρια νερό
1/2 φλ λάδι
αλατοπίπερο
1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
Μπορείς να βάλεις στη γέμιση σταφίδες & κουκουνάρι προαιρετικά
Οδηγίες:
1.Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε τα σπόρια.
2.Αφού ψιλοκόψουμε τα λαχανικά μας, τα ανακατεύουμε με το ρύζι.
3.Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ένα ταψί ξαπλωμένες,
βάζουμε το χυμό ντομάτας & το νερό, το λάδι & το αλατοπίπερο,
σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο & ψήνουμε για 90 λεπτά σκεπασμένα με λαδόκολλα κ αλουμινόχαρτο.
4.Έπειτα ξεσκεπάζουμε το ταψί & ψήνουμε για αλλά 30-40 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα
δοκιμάζουμε ότι το ρύζι μου είναι βρασμένο κ βγάζουμε από το φούρνο.