Είναι από τις ελάχιστες συνταγές που ανεβαίνουν με το που καταναλωθούν!
Αλήθεια αποθήκευσέ την και φτιάξε την με τη πρώτη ευκαιρία!
Υλικά για 4 άτομα:
300 γρ. ασπρομάτικα φασόλια
400 γρ. χταπόδι
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι με πορτοκάλι και στέβια
φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το χταπόδι να μαλακώσει και σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τα ασπρομάτικα φασόλια σε μπόλικο νερό για 20-25 λεπτά.
Αυτά τα φασολάκια θέλουν ελάχιστο βράσιμο και παραμένουν τραγανά και καλοσχηματισμένα χωρίς να λιώνουν και να ξεφλουδίσουν. Μοιάζουν με τα μαυρομάτικα αλλά έχουν πιο ήπια γεύση! Τρομερή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών.
Βήμα 2: Αφού βράσουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε κομματάκια και του βάζουμε λίγο ξύδι και λάδι.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μας μαζί και σερβίρουμε!
Φανταστική οσπριοσαλάτα με θαλασσινό, ιδανική επιλογή για όσους δεν θέλουν να καταναλώσουν κρέας!
Γρήγορη με λίγα υλικά και χορταστική!
Αν νηστεύεις τακτικά ή είσαι pescatarian είμαι σίγουρη πως θα την εντάξεις στη ρουτίνα της κουζίνας σου.
Για τα ασπρομάτικα φασόλια μπορείς να απευθυνθείς στη Γεώργια Γη – Georgia gi κι αν σου αρέσει το πιάτο να ξέρεις το έχω κάνει με τα χεράκια μου!
Καλή επιτυχία!