Αυτή τη συνταγή την κάνεις ακριβώς σε 13 λεπτά και λερώνοντας μόλις ένα σκεύος!
Ένα πανεύκολο πιάτο, πολύ νόστιμο και πολύ ισορροπημένο διατροφικά! Καλή επιτυχία σε όσους τον φτιάξουν και να θυμάστε η υγιεινή δατροφή δεν είναι βαρετή αν της δώσουμε την αγάπη μας!
Υλικά για 2 άτομα:
2 λεπτά φιλέτα σολομού
2 κούπες λεπτά φασολάκια ή αμπελοφάσουλα
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
6 ελιές
1 λεμόνι
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό από βραστήρα και κλείνουμε το καπάκι να βράσει το νερό.
Βήμα 2: Παίρνουμε ένα χρονόμετρο και ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας στον πάγκο, πλένοντας καλά από έξω τα αυγά και το λεμόνι.
Βήμα 3: Βάζουμε τα φασολάκια μας στο νερό που βράζει και ξανακλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας καλά.
Βήμα 4: Στα 3 λεπτά και αφού δούμε ότι το νερό έχει πάρει ξανά βράση, βάζουμε μέσα στη κατσαρόλα και τα αυγά και τοποθετούμε γρήγορα από πάνω το ειδικό σκεύος ατμού (αν δεν έχετε βάλτε το μεταλλικό σουρωτήρι σας). Πάνω σε αυτό τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού, κλείνουμε καλά το καπάκι και μετράμε 10 λεπτά. Σε αυτό το χρόνο φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
Βήμα 5: Ψιλοκόβουμε τις ελιές και τις αναδεύουμε με το γιαούρτι, ξύσμα από το μισό λεμόνι, το πιπέρι και το λαδάκι από τις ελιές.
Βήμα 6: Στα 10 λεπτά σβήνουμε το μάτι, σουρώνουμε τα φασολάκια και ελέγχουμε αν το ψάρι μας είναι ψημένο ως το κέντρο του (ιδανικά επιλέγουμε λεπτά φιλέτα για να είναι σίγουρα έτοιμα στα 10 λεπτά).
Βήμα 7: Ανακατεύουμε τα φασολάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρουμε σε πιάτο με λίγο χυμό λεμόνι και πιπέρι!