Αυτήν την τάρτα την έφτιαξα στον πρώτο μου πειραματισμό με ίνες μπαμπού και το αποτέλεσμα με δικαίωσε! Είναι τόσο νόστιμη που αν τη σερβίρετε σε κάποιον χωρίς να του πείτε πώς τη φτιάξατε, δε θα μπορεί να μαντέψει πόσο ελαφριά από άποψη θερμίδων είναι! Επιπλέον είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσετε ντοματίνια, πιπεριές ή άλλα λαχανικών που έχουν αρχίσει να μαραίνονται και δε θέλετε να τα φάτε ωμά.
(Σαν μεζούρα έχω χρησιμοποιήσει το κεσεδάκι του γιαουρτιού)
Εκτέλεση: Πλάθουμε τη ζύμη μας και την απλώνουμε στη φόρμα για τάρτες ή στην φόρμα του κέικ. Με ένα πιρουνάκι κάνουμε τρύπες στη ζύμη και ψήνουμε στον αέρα για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στο χρόνο ψησίματος της τάρτας φτιάχνουμε τη γέμιση:
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε όλα τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και αφού μαραθούν προσθέτουμε πιπέρι και 2 κ.γ. κουρκουμά.
Βήμα 2: Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αφού ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας προσθέτουμε το τριμμένο τυρί όπως Gouda light ή Edam light και ανακατεύουμε.
Βήμα 3: Αφού δέσει η γέμιση την αδειάζουμε μέσα στην τάρτα μας.
Βήμα 4: Στολίζουμε με ντοματίνια φρέσκα κομμένα στην μέση σε όλη την επιφάνεια.
Βήμα 5: Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα ή μέχρι να δούμε πάρουμε το χρώμα της φωτογραφίας!