Διαλέξαμε για τη συνταγή μας κολοκυθοκεφτέδες που δεν είναι προτηγανισμένοι & τους ψησαμε για 20 λεπτά στο Airfryer.
Υλικά:
Βάση από πράσινη σαλάτα
2 κ.σ. Καλαμπόκι
1 κ.σ. Αρακάς
3-4 κολοκυθοκεφτέδες
1 κ.σ. Χούμους
1 σπιρτόκουτο τυρί σόγιας
1 κ.σ. Βαλσάμικο
1 κγ λάδι
Αλατοπίπερο
Γιατί σου ανεβάζω αυτή τη σαλάτα;
Για να σου πω ότι όταν ακολουθούμε ένα χορτοφαγικό τρόπο ζωής ή νηστεύουμε είναι σημαντικό να ανακατεύουμε διαφορετικές πηγές φυτικής πρωτεΐνης πχ εγώ έχω βάλει σόγια, αρακά, ρεβίθι. Έτσι ξέρεις πως θα λάβεις όλα τα απαραίτητα αμινοξέα καθώς οι φυτικές πηγές πρωτεΐνης δεν είναι πλήρεις εκτός από τη σόγια. Όποτε όσο συνδυάζεις πρωτεΐνες ξέρεις πως θα μπορέσεις να φτάσεις τη συνολική πρωτεΐνη σου να έχει βιολογική αξία ίδια σχεδόν με του κρέατος.
Αυτός είναι κ ο λόγος που η φακή δεν θεωρείται πλήρης πρωτεϊνικά ενώ αν συνδυαστεί με ρύζι και κάνουμε το γνωστό σε όλους μας φακορυζο τότε ο συνδυασμός των αμινοξέων καθιστά την συνολική πρωτεΐνη του ρυζιού & του οσπρίου σε πλήρη απαραίτητων αμινοξέων.