Υλικά για 4 μερίδες:
4 κσ ελαιόλαδα
1 ξερό κρεμμύδι
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 φλ χυμό ντομάτας στον τρίφτη
1κσ πελτέ ντομάτας
1 φλ κουσκούς ή τραχανά
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
Οδηγίες:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και σουτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο
Αφού γυαλίσουν ρίχνω τη μελιτζάνα και την πιπεριά που την έχω κόψει σε μπουκιές
Σουτάρω για 5-10λεπτα
Προσθέτω τον πελτέ
Έπειτα προσθέτω τη τομάτα μόλις την τρίψω στον τρίφτη προσθέτω τα μπαχαρικά και 1-2 φλ νερό (να καλυφθούν τα υλικά μου). Αφού πάρει μία βράση για 10 λεπτά τουλάχιστον προσθέτω το κουσκούς ή τον τραχανά και μαγειρεύω για 5-10 λεπτά (ανάλογα τι λέει η συσκευασία του ζυμαρικού) ανακατεύω τακτικά για να χυλώσει
Σερβίρω με φρέσκο πιπέρι
και 60-80γρ ανθότυρο ή 30γρ φέτα