Αν σκέφτεσαι πως θες για μεσημεριανό ένα μαμαδίστικο φαγητό αλλά να είναι #lowcarb αυτό το φαγητό κατσαρόλας είναι η λύση!
Υλικά 4 μερίδες:
400-500 γρ. μοσχάρι άπαχο κομμένο σε μπουκιές
200-300 γρ. μανιταρια
2 καρότα
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 πράσο
Χυμό από ένα πορτοκάλι
2/3 συσκευασίας μακαρόνια από ρεβίθι (περίπου 150-180 γρ. ζυμαρικών)
1 κρεμμύδι
1/2 κ.γ. κουρκουμά
1/2 κ.γ κύμινο
2 κ.γ. μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
Ζωμός λαχανικών (αν βάλετε κύβο μην προσθέσετε αλάτι)
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Βράζουμε το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει με ένα κρεμμύδι στα 4 και λίγο αλάτι.
Βήμα 2: Παράλληλα περνάμε από το μούλτι το καρότο και την πιπεριά να γίνουν σαν πουρές, ψιλοκόβουμε το πράσο και τα μανιτάρια και στύβουμε και το πορτοκάλι.
Βήμα 3: Αφού βράσει κι έχει εξατμιστεί μέρος του νερού, συμπληρώνουμε με ζωμό, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε για 7-10 λεπτα. Προς το τέλος βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Βήμα 4: Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και συμπληρώνουμε με ζωμό σταδιακά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να είναι τα ζυμαρικά έτοιμα. Χρειάζονται πάνω από 10 λεπτά, παρόλο που η συσκευασία γράφει 7-9 λεπτά, γιατί δε βράζουν σε νερό οπότε μετά τα δέκα λεπτά δοκιμάστε αν είναι έτοιμα!
Εγώ πάντα βράζω το μοσχάρι σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες την προηγούμενη μέρα το βράδυ και το πρωί τελειώνω το φαγητό! Αν δε σας αρέσουν τα ζυμαρικά από αλεύρι οσπρίων, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με 1-1,5 κούπα κριθαράκι/πένες ολικής!
Καλή απόλαυση!