Αν αγαπάς τις γαρίδες αυτή τη συνταγή να τη φτιάξεις!
Αν έχουμε 1 κιλό καθαρισμενες γαρίδες (κρατάμε το κεφάλι) τις μαρινάρουμε σε:
χυμό από μισό λεμόνι
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– ξύσμα από λεμόνι
– αλάτι, πιπέρι
– λίγη ρίγανη
Τις αφήνουμε ελάχιστα μέχρι να φτιάξουμε το επόμενο μείγμα.
Στο μούλτι βάζουμε:
– 3 φρυγανιές ολικής
– 1 σκελίδα σκόρδο
– λίγο ξύσμα λεμόνι
Χτυπάμε ελαφρά να πολτοποιηθεί το σκόρδο, ανοίγουμε το μούλτι και προσθέτουμε 1/3 ματσάκι μαϊντανό και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε ελάχιστα.
Ρίχνουνε το μείγμα από το μουλτι μας μέσα στις γαρίδες. Αναδεύουμε καλά και στρώνουμε τις γαρίδες μας σε πυρέξ. Ό,τι περισσέψει από τη μαρινάρα το ρίχνουμε πάνω στις γαρίδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά ακριβώς! Προσοχή μην παραψήσετε τις γαρίδες και σκληρύνουν.
Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό!
Ίσως μια από τις καλύτερες εκδοχές της γαρίδας!